Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 6. 2009

INFO

!!! INFO 1 - březen 2008 !!!

Objevily se problémy se špatným kynutím, roztrhaným povrchem chleba ... po dlouhé době je na vině zřejmě ne dost inzentivní promíchání těsta "únava pekárny" - odstraněno "výpomocí" plastovou lžicí, kdy se napomůže rotaci těsta v počátcích promíchávání .... Je dobré také otestovat jiné kvasnice nebo jinou šarži sušených kvasnic. ( březen 2008)

!!! INFO 2 - 22. červen 2009 !!!

Dlouhodobě již nejsem v roli zapecmistra, ale má drahá polovička, která s obzvláštní láskou a rutinérstvím zvládla pečení chleba. Tuto starost přejala plně ona a poslední zprávy CNN sdělují, že k zhotovení chleba a to chleba kvalitního je nezbytné mít dobré kvasnice. Experimenty manželky, jak zjistili najatí zvědové se zaměřili na vynechání celozrné mouky (občas to bylo znát mezi zuby) a použití klasické žitné mouky, zpřesnění objemu vody a využití sušených kvasnic z Penny marketu a vynechání česneku a naopak přidání jednoho vajíčka.  Upřímně tedy přiznávám, že pečení chleba je v područí drahé polovičky a mé badatelské nadšení časem ustoupilo do pozadí. Pochopitelně čistě teoreticky dodávám pro nadšence, že je důležité získat chléb chutný, ale též nadýchaný a nedrobivý. Chlebu zdar a manželkám zvlášť!